fbpx
preloader

Силата на имейл маркетинга в бизнеса

Имейл маркетинг

Преди голямото „нашествие“ на социалните мрежи в рекламата и бизнеса, имейл маркетингът се считаше за един от най-ефективните инструменти, с чиято помощ компаниите не само успяваха да привличат клиентите си, но и да продават много успешно. С течение на времето много от бизнесите забравиха за този похват и концентрираха вниманието си единствено върху популярните маркетингови канали, които взеха превес.

Какво обаче ще ви споделим?

Имейл маркетингът все още работи! Той не бива да се пренебрегва!
Статистиката сочи, че 49 % от потребителите желаят да получават промоционални имейли от любимите си брандове ежеседмично. А какво по-красноречиво от това?
Сега нека видим защо е важно да заложите на този комуникационен канал и какви са предимствата му.

1. Изграждате доверие

Не забравяйте, че потребителите предоставят имейл адреса си само на хора или фирми, на които имат доверие. Когато клиент желае да сподели имейл адреса си с дадена компания, то със сигурност той очаква да бъде информиран за важни събития, новости или промоции. Това от една страна означава, че първата стъпка е направена, честито – вие вече сте забелязани, от друга страна обаче, следващите стъпки към продажбата остават във вашите ръце. Запретнете ръкави!

2. Бързина

Комуникацията по имейл е изключително лесна и удобна и в повечето случаи клиентските отговори и отзиви бързо достигат до вас. В свят, в който времето е дефицит, бързата реклама е един добър избор, нали? Ако я превърнете и в ефективна, то успехът е близо.

3. Достъпност

Имейл маркетингът не излиза скъпо в сравнение с други добре познати похвати. Той е лесен, ефективен и евтин. За собствениците на малък бизнес с ограничен бюджет е по-доброто решение от традиционните маркетингови канали като телевизия, радио или билборди. Разбира се, не подценяваме силата на „конкурентите“ на имейла, единствено сме сигурни, че когато нещо може да се направи с малко пари, защо е необходимо да даваме повече?

4. Персонализирано отношение

Вероятно мнозина от вас смятат, че с имейл маркетинга личното отношение към клиента остава на заден план. А към него се стремим всички, все пак. Истината е, че с този канал за комуникация можете да персонализирате посланието си толкова добре, че всеки потенциален потребител да си помисли, че го познавате отдавна. Възможно е (и силно препоръчително) да сегментирате аудиторията си в отделни списъци и да изпращате на всеки един от тях различно и добре подбрано имейл съобщение, което резонира с конкретните читатели и може да им предостави нещо наистина ценно.

5. Call to action или време е за действие

Независимо дали ви се вярва или не, всички компютърно грамотни хора комуникират чрез имейл ежедневно – отговарят на имейли, препращат ги, кликат на линкове, регистрират се и често пъти директно купуват! Помислете за това!

Имейл маркетингът може да се използва за директно насочване на трафика към уеб сайта ви, като по този начин успявате ефективно да стимулирате и продажбите.

6. Имейл маркетингът е измерим

В имейл маркетинга предположения не съществуват. Когато използвате софтуер, за да изпращате имейли, можете да проследите кой е отворил съобщението ви, на кои връзки клиентът е кликнал и колко хора са се отписали.
Можете лесно да получите представа за ефективността на вашите имейл кампании, да направите корекции и при необходимост да ги подобрите. Показателите от имейл маркетинга са важни и докато наблюдавате и измервате стратегията си за цялостния маркетинг.

И нещо интересно – статистиката показва, че средно 90% от всички изпратени писма в глобален мащаб достигат до правилната електронна поща, докато само 2% от последователите ви във Facebook ще видят органично вашата публикация!

Ако имате нужда от съдействие за имейл маркетинг стратегията си и нейното реализиране, не се колебайте и се свържете с нас!

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Екипът ни е на разположение да отговори на всичките ви въпроси.

Свържете се с нас чрез контактната форма по-долу и очаквайте обратна връзка до часове.