fbpx
preloader

Трендовете в графичния дизайн през 2021

Графичен дизайн 2021

Питате ли се какво се случва в света на графичния дизайн? Разбира се, както и в други сфери, така и в тази, ставаме свидетели на непрекъснати промени, много новости и различни модни течения, които специалистите следват неотлъчно.

Истината е, че през 2021 година графичните дизайнери прилагат усилена мозъчна атака на потребителите! И, естествено, в добрия смисъл, да не си помислите нещо друго!

Професионалистите излязоха с множество нестандартни идеи и творчески подходи към визуалните материали, като някои от тях се оказаха изключително смели. Най-вероятно ще се съгласите с твърдението, че възможностите в дизайна са неограничени, ето защо не бива да се учудваме, когато ставаме свидетели на една нова ера в това изкуство.

Кои обаче са тенденциите, намерили място в графичния дизайн през 2021?

  1. 3D дизайн

Най-новите дизайнерски продукти ни отведоха директно в различно измерение. С помощта на 3D визуализациите експертите в сферата за пореден път обраха овациите. Специалистите с добри идеи откриват, че 3D предлага невероятен брой възможности за използване, а благодарение на тях оживяват множество дизайнерски истории. 3D фигурите започват да играят водеща роля и във визуалната история те се открояват като основен елемент, позициониран в цялото пространство на визията. Това е не само нов и модерен подход при използването на 3D в дизайна, но и решение, водещо до огромни печалби за бизнесите.
3D елементите както буквално, така и образно, придават ново измерение на дизайна. Не бива да се изненадвате, ако забележите 3D фигури на различни фонове, заедно с илюстрации и типография на различни стилове. Това сливане на множество визуални светове е нещо, което дава невероятни резултати днес.
Изключително голямо внимание прави и добавянето на анимация. Анимираната 3D фигура придава на цялостната концепция реалистично и осезаемо усещане. Изображенията придобиват динамичен вид, като по този начин призовават към действие. 

2. Геометрични фигури

Можем да заявим категорично, че дизайнът сам по себе си не обича да бъде ограничаван, но пък от друга страна обича закономерностите. Именно закономерностите в различните форми и пространство участват пряко в графичния дизайн, но през 2021 година се превърнаха в изключително популярни. Така геометричните фигури се доказаха като новата-стара тенденция, на която заложиха мнозина. Благодарение на този похват както цялото, така и различните елементи от визията, успяват да предизвикат достатъчно силно внимание у потребителя. 

Квадрат, кръг и триъгълник – тези три прости форми можем да определим като части от пъзел. Когато са използвани поотделно, те говорят сами за себе си, когато обаче са обединени в едно, красноречиво разказват за творчество. С интелигентно сглобяване на цветове и размери и с добра организация в пространството, винаги можем да създадем уникален и смел дизайн. Тайната на тази тенденция се крие в умението да се използва съотношението между малките части и голямото пространство. Така че, ако го направите разумно, в играта с геометричните фигури може да се окажете победител.

3. Дизайн, вдъхновен от природата

Органичните, по-меки и естествени дизайнерски хрумвания, вдъхновени от природата, набират своята популярност изключително бързо. Идеята да се изобразяват естествени светлини, земни цветове и тонове, натурални градиенти в цветови схеми и плавни линии, се оказва изключително актуална.
Един от „страничните ефекти“ на пандемичната ситуация по цял свят е жаждата за природа. Затова може би не е изненадващо, че потребителите се влюбиха от пръв поглед в новото течение в графичния дизайн.

Можем категорично да отбележим, че природните елементи, текстури и нюанси, са подходящи за всички дизайни, всички брандове и бизнес сфери.  И това най-вероятно е причината графичните дизайнери да залагат толкова упорито на тях.

Ако желаете да изпъкнете в морето сред конкуренти и имате нужда от съдействие, свързано с вашата визуална бранд идентичност и позиционирането ви като лидери на пазара, свържете се с нас! Нашите графични дизайнери са на разположение да ви предоставят най-добрите идеи, съвети и правилни решения!

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Екипът ни е на разположение да отговори на всичките ви въпроси.

Свържете се с нас чрез контактната форма по-долу и очаквайте обратна връзка до часове.